Leidinggedeelte

Leiding

Leiding

We hebben een groep super fanatieke en enthousiaste leiding die elke week weer klaar staat om leuke groepsavonden te draaien met onze kinderen. Daarnaast is de leiding ook druk met begeleiden en organiseren van allerlei activiteiten. We hebben ook regelmatig een gezellige activiteit met de leiding. Vaak zijn de leiders(sters) ook al van jongs af aan lid geweest en blijven ze zich lange tijd inzetten voor de club.

Nieuwe leiding wordt door een commissie geselecteerd en begeleid in de eerste jaren groep draaien. Daarnaast is het verplicht om als vrijwilliger van Jong Nederland een introductie cursus te volgen waarin je leert wat jong nederland precies is maar ook hoe je in bepaalde situaties moet handelen. Ook zijn een aantal van onze leiders gediplomeerd EHBO-er, zodat we tijdens onze activiteiten over eigen EHBO vrijwilligers kunnen beschikken.

De groepsleiding wordt zorgvuldig samengesteld en daarbij wordt altijd gekeken naar het type groep maar ook naar de mede-leiding, zo zorgen wij ervoor dat er altijd ervaren leiding is waarop een minder ervaren leider/leidster terug kan vallen.

Leiding worden?

Lijkt het je leuk om leiding te worden bij jong nederland Vessem, dan kun je altijd contact opnemen met onze hoofdleider Bart van Herk