Leidinggedeelte

Jong nederland

Landelijk bureau jong nederland

Jong nederland Vessem is een afdeling van landelijk bureau Jong nederland. Het landelijk bureau regelt onder andere de verzekeringen. Ook zorgt het landelijk er voor dat de vrijwilliger opgeleid worden. Zo is er voor alle vrijwilligers een verplichte introductie cursus waarbij je o.a. de basis van het groepdraaien leert. Ook is er een cursus die kampleiders moeten volgen voordat ze een kamp mogen organiseren. Er worden vanuit het landelijk bureau ook activiteiten georganiseerd:

 • Kaderschouw
 • Jong nederland festival
 • Zwerfweekend

Kijk voor meer informatie op: www.jongnederland.nl

District de Kempen

Samen met de afdelingen Rapenland (Eindhoven), Wintelre, Hapert, Reusel, Diessen vormen we het District de Kempen. Elke afdeling organiseert een of meerdere activiteiten namens het district waaraan alle districtsafdelingen dan kunnen deelnemen. Ook wordt bij het district kennis en informatie tussen de afdelingen gedeeld. Activiteiten die in ons district worden georganiseerd zijn:

 • Ardennnenweekend
 • Juniorentoernooi
 • Zwemfestijn maxioren
 • Zwemfestijn junioren
 • Maxiorendag
 • Maxiorenfestival
 • Miniorendag
 • Juniorendag

Leeftijdsgroepen

Omdat iedereen het leuk vindt om met leeftijdgenoten te spelen of actief te zijn, zijn de clubs ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen.

4, 5 & 6 jarigen: de Minioren
De Minioren vragen om een spel dat bij hun leeftijd past, een spel vol beweging en vol variatie, met korte opdrachtjes waarin ze hun fantasie en hun energie kwijt kunnen. Dat kan bij Jong Nederland.

7, 8 & 9 jarigen: de Maxioren
De Maxioren spelen graag in een groep. Ze zijn van nature actief. Hun wereld is één en al spel, en één en al nieuwsgierigheid. De spelmogelijkheden hiervoor zijn talrijk: sport en spel, er op uit trekken of de wereld ontdekken door middel van opdrachten.

10, 11 & 12 jarigen: Junioren
De Junioren zijn graag actief bezig in teamverband. Zij hebben een kritische kijk in de wereld om hun heen en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten die hen aanspreken zijn: themagericht werken, teamsporten, creatief spel en activiteiten gericht op samenwerking.

13, 14 & 15 jarigen: Senioren
Als Senior wil je graag de ‘alledaagse’ sleur ontduiken. Gezelligheid en helemaal jezelf kunnen zijn vind je belangrijk. Je hebt veel behoefte aan het samen zijn in een groep, de eenheid en de sfeer. Veel verschillende types, maar toch één groep.

16 & 17 jarigen: 16+ ers
16+ ers willen zelfstandig zijn. Gezelligheid is belangrijk. Zelf activiteiten bedenken en organiseren met je vrienden van de club. Of helpen bij één van de andere leeftijdsgroepen. Een verantwoordelijke taak. 16+ ers hebben de toekomst bij Jong Nederland. Vaak komt nieuwe leiding voort uit deze groep.